3 Eylül 2013 Salı

Film yorumu: "Silenced" (Sessizlik )


Hayatta en zor şey insanın kendi kendine teselli etmesidir demiş  Shakespeare , 16.yüzyılın kasvetli günlerin birinde .Dünya belki bu kadar gaddar bile değildi ; yalnızlık, çaresizlik ,kimsesizlik şimdi ki gibi acı vermiyordu .Sessizlik bu kadar ağır gelmiyordu küçük bir çocuğun gözlerinde ve korkutmuyordu düşen  maskeler ardında ki yüzler  .Şimdi ise  o yüzlerin dokunulmazlığı var , bir çelik kadar sağlamlar ve sadistçe bakıyorlar .
Aynen bu filmde ki kötü adamlar gibi zalimler.

Yönetmenliğini  Hwang Donk Hyuk yaptığı "Silenced" film gerçek bir olaydan alınmış.Sağırlar okulunda yaşanan akıl almaz bir zulmü, ücretli öğretmen tarafından açığa çıkarılması ve şahısların ceza alması  için verilen mücadele . İzlerken duygulanmamak, etkilenmemek elde değil ve hatta orada işleyen adeleti gördükçe isyan bile ediyorsunuz .

Bana göre hayal gücünü ve yaşanmış olayları en etkili şekilde anlatan kurgulayan ülkelerden biri de Güney Kore  diğeri Avrupa Ülkelerinden bir kaç tanesi .Güney Kore bende ki yeri çok farklı , sanki bütün ülke her an kendilerine verilecek rol için hazırlar , sanırım bu onların yaşam tarzında ki  samimiyetlerinden kaynaklanıyor. Ağlamaya, içten bir gülümsemeye, hüzne ,sevgiye ,saygıya  olan samimiyetleri .

İyi seyirler
.......................

"oyun bozan"


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder