10 Eylül 2013 Salı

Film Yorumu : "Daisy "

Daisy film izle


Bazı filmler  bıkmadan usanmadan defalarca izlenmeyi hak ediyor .Konusu ,kurgusu ,oyuncuları ,müziği , görsel sahneleri , monologları ve hatta  mimikleri hepsi bir bütün olup filmi ölümsüzleştiriyor .İşte bunlardan bir tanesi de "daisy".
Aksiyon ve suç bilimlerin dehası diyebileceğim Hong Kong'lu film yönetmeni  ve yapımcı Andrew Lau 'nun yönetmenliğini yaptığı "daisy"  2006 yılında Güney Kore yapımı bir film .

Oyuncuları  ise Kore filminin en tanınmış simalarından Gianna Jun, Woo-sung Jung, Sung-jae Lee. Özellikle  Gianna Jun Kore filmlerinde en  beğendiğim artistlerden biri .  Başrol olarak oynadığı My Sassy Girl ,The Berlin File ,The Last Vampire izlediklerim arasında.  Woo-Sung Jung ise bir çoğumuzun izlediği  efsane olmuş A moment To Remember filminin yakışıklı oyuncularından biri .  Hani şu delice aşık olduğu karısının hafızasını zamanla yitirirken verdiği mücadeleyi anlatan adamın dramı  . Bunun bir benzeri ,aslında tamamen kopyası diyebileceğim Türkiye'de çevrilen ve gösterime giren ,  Özcan Deniz Fahriye Evcan'nın oynadığı  "evim sensin" filmi .

"Daisy" filminin  konusu Hollanda'nın Amsterdam şehrinde geçiyor.Şehrin meydanında öğleden sonraları bir grup ressamla beraber insanların resmini yaparak geçimini sağlayan bir kadınla , Kore mafyasının emrinde ki kiralık katil arasındaki aşk'ı anlatıyor .Romantizm severler için unutulmaz bir başyapıt .

iyi seyirler

"oyun bozan"








1 yorum: