22 Eylül 2013 Pazar

Film Tavsiyesi : Barfi " Aşkın Dile İhtiyacı Yoktur"

Şu sıkıcı pazar gününde beni bekleyen bir sürü işin içinden  firar edip bir kaç hafta önce izlediğim ve beğendiğim filmi yazmak istiyorum alelacele. Bir not tutma alışkanlığım olmadığı için bu yarım aklımdan bir şeyler hatırlamasını istemek çok zor.Bu yüzden şimdi aklıma gelmişken  hemen yazmak istiyorum.

Hint filmlerini sever misiniz bilmem ?  ben pek sevemesem de ,dansları ,müzikleri ,yerel kıyafetleri ve sempatik tavırlarıyla  ile bir çoğumuzun sevgisini kazandığına eminim .Özellikle Aamir Khan'ı filmlerini  bilmeyen yoktur.Ülkesinde fenomen olmuş bu yönetmen ,senarist ve oyuncunun filmleri öyle unutulacak sıradan  eserler değil ,insanın bünyesinden uzun süre etki bırakacak anlam yüklü filmler .Daha önce Aamir Khan'nın  hiçbir  filmi hakkında yazı yazmadım, şimdi de yazmayacağım .Bu film de Aamir Khan'a ait olmasa da fazlasıyla söz edilmeyi hak ediyor bence .

Gelelim filmimize :)


Barfi , 2013 Mayıs ayında gösterime giren 151 dakikalık romantik, aşk ve dram filmi .Yönetmenliğini Anarug Basu'nun yaptığı bu filmin kısaca konusu
Barfi , işitme ve konuşma engelli genç bir delikanlıdır.Sempatik tavırları ,sıcacık gülümseyişi ,samimi bakışları ,yardımseverliği sayesinde yaşadığı kasabada sevilen  bir insan haline gelmiştir. Her gün bisikletine binerek , kasabayı altına üstüne getirir .Bir gün tren istasyonunda güzeller güzeli Shruti ile karşılaşır .Daha ilk görüşte Barfi bu güzele aşık olur .Shurite Barfi'nin  samimi ve saf aşkına değer verse de ailesi tutucu davranışları ve sürekli bocalaması yüzünden Barfi'ye olan hislerinden nasıl bir yol izleyeceğine bir türlü karar veremez Barfi'nin bu karşılıksız aşkı bir süre sonra otistik engelli Jhilmil 'i tanıması ile son bulur Olaylar daha sonra  bu üçlü arasında gelişerek devam eder.

Barfi: Aşkın Dile İhtiyacı Yoktur

Jhilmil ve Barfi çok şekerler ya :) Bu sevimli ikilinin ,öyle muzip öyle doğal hareketleri var ki  aynı kareleri daha sık görmek için  filmi  geriye sarıp  izlemek istiyor insan ...

Barfi: Aşkın Dile İhtiyacı Yoktur

ve güzeller güzeli " Shurite" 

Ve kısa bir hatırlatma : Türk yapımı" Başka Dilde Aşk" filmini izlediyseniz bu film size hiç de yabancı gelmeyecek ve aşkın dile ihtiyacı olmadığını yeniden şahit olacaksınız. 


iyi seyirler 


"oyun bozan "


5 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. İzledim. Evet, bazen sükut suretinde çok koyu düşer ses"

    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rica ederim :)seninde film önerilerin varsa bilmek isterim

      Sil
  3. Pasifik Tepeleri.

    Eklediğim linkten filmin konusuyla bilgilere ulaşabilirsiniz.

    http://sinematurk.com/film/18076-pasifik-tepeleri/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler :)
      en kısa zamanda bakacağım ah bu aralar kafamı kaldıramıyorum gelip de yazamıyorum iki satır ..dizilerim filmlerim kitaplarım hep sırada bekliyor :)

      Sil